Vad säger läsarna om boken?

”Först; jäklar vad bra du skriver! Ditt språk är rakt och så lätt att ta till sig, vackert målande och befriande naturligt och ärligt. Känslorna, miljöbeskrivningarna och de mänskliga mötena är klockrena och blir till filmer som spelas upp i mitt inre. Tycker om att du varvar din livsberättelse med fakta i reflektionsavsnitten.”

”När jag fick boken i min hand så slog jag upp den i mitten någonstans. Efter ett par meningar brast jag ut i ett hjärtligt skratt och blev förundrad över hur snabbt jag kände värme, lugn och kärlek av tonen i boken. Nu har jag läst hela boken och är varm, glad i kroppen. Det känns som jag fått sitta vid ditt köksbord och fått lära känna dig mer på djupet i allt det sårbara, utmanande och vara del av din utveckling. Hela tiden har bilder och tankar om mina egna försvar, utmaningar och framsteg kommit till mig som i en dialog med dig under läsningen. Du visar så fint att vi alla har en historia att dela. Man behöver inte levt ett liv som i ”krigarens hjärta” för att det ska vara värdefullt för oss alla. Tänk om vi alla skrev en så öppen och sårbar livshistoria för varandra att läsa, eller dela med varandra över en kopp te vid köksbordet. Du är en förebild!”

”Många sidor i boken tänkte jag: precis. Lite läskigt att fotspåren är så lika. Eller så är det helt enkelt inte mer komplicerat än att vi är bara nyfikna själar med grundläggande behov och några slumpaktigt matchande mikromiljöer och arv. Oavsett, kul! Vill bara säga att det är en ynnest att fått möta dig Måns och det är ren kärlek jag ser när jag  tänker på dig. För visst kan vi nu bestämma att vi duger gott nog som vi är. Det räcker med råge att vi vill lära oss mer oss själv och på så vis bidra till en bättre värld. Var stolt Måns att du sprider kunskap och kärlek!”

”Genom att berätta om sin barndom och vägen till vuxen man ger Måns Lindblom oss nycklar till hur man kan förstå sitt eget liv. Vad påverkar oss, vad kan vi själva påverka? Intressant är också att få en inblick i terapins värld och exempel på kraftfulla verktyg vi alla kan använda oss av. Texten genomsyras av en total ärlighet och en önskan om att förstå sitt liv och utvecklas som människa. En omtumlande och inspirerande bok!”

”Jag läser din bok. Och det tar tid. Lång tid. Så många tankar och känslor den väcker hos mig. Så mycket igenkänning. Och det tar tid när minnen och nya insikter skall landa hos mig. Jag behöver liksom ”idissla” i lugn och ro. Kanske läsa om ett kapitel, fundera, känna. Bli glad, bli sorgsen, bli förbannad…”

”Det som dröjer sig kvar i mig lång efter att jag läst sista sidan är ditt mod. Ditt mod att utmana de familjemönster du växt upp med. Ditt mod att utforska relationen med dig själv och de du möter. Ditt mod att dela med dig av dina rädslor och din sårbarhet.”

”Boken har en unik touch kopplat till ämnet och att ingången är spännande. Väl avvägda stycken och ett bra flöde i texten som gör att det är lätt att ta till sig. Hur du varvat text, med dagboksanteckningar och teorier gör berättandet spännande. Vi diskuterade lite kring vem som var målgruppen och vi konstaterade att den egentligen berör alla som är nyfikna på att utforska sig själv, sina egna tankar likväl som sig själv i olika sammanhang. Man skulle även kunna använda den som i dialogunderlag kopplat till utbildningar eller i samband med att man själv tagit hjälp med någon form av samtalsstöd. 

Det skapade en spännande dialog i gruppen kring tidiga upplevelser i den egna barndomen, kring mikro- miljöerna eller kring hur vi påverkat våra egna barn. Boken väckte många frågor om utbildningen The Human Element, vilket gav mig möjlighet att beskriva mina positiva erfarenheter av utbildningen. Såklart. En oerhört läsvärd bok.”

”Tack för att du så generöst delat med dig av din inre och yttre värld. Boken var lätt att läsa och svår att lägga ifrån sig. Spännande. Jag tänkte så klart också på mig själv och mitt eget liv och beteende. Känner igen flera saker: Särskilt svårigheter med tillit i nära relationer. Listan med igenkänning kan göras lång.”

”Nu är boken läst och den var precis lika bra som jag hade tänkt, men ändå inte alls som jag hade tänkt mig den. En självbiografi med ständiga händelser som är lätta att relatera till i sin egen värd och omvärdera till en kunskapsbank hur vi människor tänker olika om samma sak många gånger. Så lärorik men ändå en handling som speglar ditt liv. Denna koppling har du fått till på ett riktigt bra sätt. Resan genom ditt liv väckte också minnen från min egen uppväxt, även om våra liv inte alls var lika i någonting.

”Jag tycker väldigt mycket om din bok. Har läst vissa delar två gånger för att få mer djupgående känsla för den. Jag är en snabbläsare och den är så välskriven att det går fort att läsa plus mycket intressant. Ur psykologisk synpunkt är den också mycket intressant då den beskriver att man kan må dåligt även utan svårare problematik! Något att trycka på ännu mer vid en presentation tycker jag.”

”Tack! Läsglädje! Uppskattar din öppenhet! En riktig THE-bok.”

”Tack för en fantastisk bok. Den kräver sin läsare, men även sin författare. Så bra gjort av dig!”

Share This